Stramt tungebånd

Kært barn har mange navne … På latin kaldes det bl.a. for ankyloglossia og frenulum…. På dansk kalder vi det for stramt tungebånd. Det kan være stramt både ude ved tungespidsen (forreste stramt tungebånd) og ved roden af tungen fortil (bagerste stramt tungebånd. Denne sondring mellem forreste og bagerste har givet anledning til en del forvirring blandt fagfolk…:-(

På engelsk kaldes det for anterior tongue tie (ATT) og posterior tongue tie (PTT) – hvilket er det, som refereres til nederst på siden, hvor du finder resultaterne af en spørgeskemaundersøgelse, som blev foretaget i 2017 hos forældre, der havde været i Holland for at få behandlet deres barn/børn på tongue tie clinic i Groningen.

Jeg samarbejder med tandlæge Kirsten Slagter, som har foretaget alle behandlinger af de danske børn og vil vedblive med at samarbejde med hende og andre udenlandske eksperter, indtil der i Danmark er uddannet nok behandlere, der udfører løsning af stramt bagerste tungebånd i lokal bedøvelse og uden lukning af såret med sting.
I visse tilfælde kan bedøvelse og syning af sårflade være den bedste løsning. Det bør være en valgmulighed, når der er særlige behov, der taler for det.

Vil du vide mere stramt tungebånd og hvordan korrekt behandling (både forberedende behandling, selve behandlingen, sårbehandling og efterbehandling) så har du en unik mulighed for at se alle indlæg fra det nys afholdte symposium med hovedfokus på stramme tungebånd – OBS det foregår på engelsk.

Ved køb af adgang til alle videoer, bedes du angive om du er fagperson eller forælder (forældre er selvbetalere – derfor reduceret pris)

 ___________________________________________________________

Undersøgelse af dit barns mundforhold – mhp. afklaring af årsager (ofte stramt tungebånd)

Du har mulighed for selv at bestille tid til en kort undersøgelse af dit barns mundforhold mhp afklaring af, om der kan være et stramt tungebånd (og evt. læbebånd), der ligger til grund for trivsels- og spiseproblemerne.

Det tager ca 1 time infkl. vejledning ift. evt. behandling af stramt tungebånd og vurdering af dit barns spisetekniske kompetencer og vejledning til spisning/måltider ud fra den fundne kompetence.

Du kan bestille tid her: https://www.lebahn.dk/online-booking/

________________________________________________________________________________________________

Hent PDF af spørgeskemaundersøgelsen her

Menu
Cookie- og privatlivspolitik