Online Booking

VILKÅR og AFBUDSREGLER – vigtigt at læse igennem, inden bestilling af tid

(det gælder både klinikbesøg, hjemmebesøg og online konsultation)

_______________________________________________________________________________________________

Undersøgelse for mundfunktion (55 min) – pris 899 kr

OBS: hvis du har brug for ekstra tid (specifik vejledning i forhold til måltider: amning/flaske/madning/fingermad – flere børn, der skal undersøges på en gang m.m., så er timeprisen fortsat 899kr – beregnet i 10 minutters enheder)
Det er kun muligt at booke 55 minutters undersøgelser online. Har du brug for mere tid, så kontakt mig for at lave en særskilt aftale.

Undersøgelsen foregår i klinikken i Olaf Ryes gade 7T, st.th. i Kolding. HVIS du gerne vil have mig på hjemmebesøg, er du nødt til at sende mig en email med en forespørgsel. Jeg forsøger at samle flere hjemmebesøg på samme dag, så familierne kan dele transportudgifterne. Derved kan der være lidt ventetid, før jeg kan komme hjem til dig.
HVIS du kan få taget gode billeder og en lille video af dit barn, der viser tungens funktion, kan du godt få noget ud af at få en konsultation via skype eller zoom. Hvis du ønsker denne mulighed, bedes du sende billeder og video inden undersøgelsen. (Jeg bruger ZOOM til online konsultationer – du får tilsendt et link pr. mail i god tid. Linket skal du benytte på det tidspunkt, vi har aftalt)

 • Undersøgelse af dit barns fysiske mundforhold med henblik på afklaring af, om der kan være et stramt tungebånd (og evt. læbebånd), refluks eller andet, der ligger til grund for trivsels- og spiseproblemerne
 • Vejledning ift. evt. behandling af stramt tungebånd
 • Vurdering af dit barns spisetekniske kompetencer her og nu og vejledning til spisning/måltider ud fra den fundne kompetence

For at få mest ud af undersøgelsen, bedes du reflektere over nedenstående punkter og sende dem til mig, så jeg har dem dagen inden undersøgelsen: (svar gerne på alle punkter, selv om du umiddelbart tænker, at det ikke har noget at gøre med stramt tungebånd – jeg vurderer ud nemlig fra alle punkter – ikke kun den kliniske undersøgelse)

OBS – HVIS du vælger at undersøgelsen skal foregå ONLINE, er du nødt til at tage billeder af dit barns mund.
Et overset stramt tungebånd kan være den oprindelige årsag til et spiseproblem/kræsenhed.
Du bedes sende billederne til mig pr. mail forud for samtalen (vedhæftet – ikke direkte i mailen).
Du finder vejledningen her: https://www.lebahn.dk/artikler-og-gode-raad/ (nederst på siden)
Hvis du har valgt at komme til klinikken, så hjælper jeg selvfølgelig med at tage billederne.

 

______________________________________________________________________________

 

Undersøgelse af mundfunktion

Spørgeskema for undersøgelse for mundfunktion
 • For at kunne overholde persondataloven samt at kunne give optimal behandling, er det nødvendigt at du giver samtykke til oprettelse af journal. Du kan til enhver tid få aktindsigt og annullere samtykkeerklæringen.
 • Beskriv kort problemstillingen
 • f.eks: 012345-6789
 • Både ved fødsel og nu (ca nuvægt er okay – eller sidste vægt/højde med angivelse af alder) Følger barnet sin egen vækst kurve? Stagnerer det? Eller stiger den?
 • Hvilken uge er barnet født i? alm. Fødsel/Kejsersnit – planlagt eller akut? Særlige forhold/problemer under graviditet og fødsel, samt den første tid efter fødslen - herunder også fravær fra mor i den første tid
 • Kort beskrivelse af forløbet med særligt fokus, på det der har været svært. F.eks. hopper af og på brystet/flasken, sluger meget luft, spiser kun kort tid, spiser kun/mest i søvne
 • Kort beskrivelse af overgangsfasen. F.eks. nipper kun af spidsen af skeen, kløjs i maden/væsken, drikker sig mæt, spytter mad ud igen, sutter/gumler frem for at tygge m.m.
 • Hvordan har dit barn haft det tidligere? Hvad har barnet oplevet? Feks. flytning, skift af institution, konflikter/skænderier/uro i hjemmet, søskende konflikter, skilsmisse, dødsfald/sygdom i familien, mobning, traumer, ulykker, fastholdelser/overgreb, tvangsfodring, infektioner/sygdom/undersøgelse/operation)
 • Selvstændigt eller styret af de voksne? Beskriv typisk adfærd.
 • Hvordan gør i? sover barnet selv? samsover? kommer ind om natten? Gråd i forbindelse med at falde i søvn/vågne? Hvor ofte sover barnet? Hvor længe sover barnet? Skal det gås i søvn? Vil det ligge i barnevogn selv? Skal barnet være i bevægelse? Beskriv både før og nu, hvis der er forskel.
 • Fulgt milepælene? Alderssvarende, bagud, foran?
 • Feks. skiftende diarre/forstoppelse, diarre, forstoppelse, evt. brug af laxantia, herunder også refluks og evt. brug af refluks medicin
 • Hvad er barnets primære kilde til ernæring nu? Spiser dit barn alderssvarende? Er kosten varieret/snæver? Er dit barn konsistenssart/kræsen/fobisk? Spiser barnet helst med fingrene, kun med bestik eller vil det helst mades? Spiser det bedst eller kun under afledning? vil ikke mades, mades trods høj alder, spiser helst den samme mad og gerne købe mad/halvfabrikata, maden skal serveres på en bestemt måde
 • Hvordan reagerer barnet på ny mad? Skal dit barn smage på ny mad?
 • Beskriv dit barn – herunder også temperament, adfærd, humør, tilknytning, grund-emotion, koncentration m.m.

______________________________________________________________________________

Menu
Cookie- og privatlivspolitik