Spiseproblemer

3.2
Alle har behov for en alderssvarende varieret kost og et selvstændigt forhold til mad
For børn er det ekstra vigtigt, idet de har behov for tilstrækkelig og lødig ernæring og væske for at vokse og udvikle krop og hjerne. Forældre til børn, der spiser nok/varieret nok og som forventet for alderen, har det nemt! De skal ”kun” hjælpe med de helt almindelige ting – så som tilvænning til ny mad, øgning af sværhedsgraden i maden/måltidet i takt med barnets alder og kompetenceudvikling og vejlede barnet omkring sund og nærende kost.

De behøver ikke at nøde, lokke, presse eller belønne barnet for at spise og de behøver heller ikke at gå på kompromis i forhold til madvarerne.

At lære at spise er en proces, der tager lidt tid. Børn uden spiseproblemer bruger de første 1½-2 år af deres liv på at gennemgå spiseudviklingen. Fra det tidspunkt er de helt selvstændigt spisende.

Børn med spiseproblemer får startet forkert på spiseudviklingen, udvikler anderledes metoder og går ofte i stå i udviklingen, inden den er færdig.

Jo længere et spiseproblem har bestået og jo mere indgribende det er for barnet, jo længere tid kan det tage at normalisere spisningen. Det er således en proces, der tager tid, men jo bedre hjælp barnet får, jo hurtigere og jo lettere går det.

Menu
Cookie- og privatlivspolitik