Handicap/sygdom

grædende-mindre-barn-foran-mad-(1)Nogle børn født med handicap/syndrom eller børn med alvorlig kronisk sygdom kan have sværere ved at lære at spise nok – eller i det hele taget at spise. Nogle af disse børn har vedvarende behov for sonde – bl.a. pga. risiko for fejlsynkning. Nogle har kun behov for sonde midlertidigt (kan være både kortere og længevarende).

Andre har fået permanent mavesonde, selv om de faktisk har potentiale for at lære at spise selv – eller spise lidt og blive suppleret på sonden.
For nogles vedkommende er spiseproblemer eller kræsenhed en del af symptomatologien. Nogle af disse børn vil kunne spise og drikke bedre/mere, hvis de får træning.

Måske de skal have en særlig type mad, der gør det ekstra let at spise/synke. Måske der skal fortykkelse i væsken, så de bedre kan synke. Det kan være, at de skal have andet bestik, en anden kop, en anden tallerken osv. for derved at blive mere selvhjulpne. Det kan være de har behov for en speciel stol, der støtter ekstra godt.

Kontakt Ulla Lebahn, hvis dit barn har et handicap/syndrom og du overvejer om det vil kunne komme til at spise mere/mere varieret.
Her kan du se priser på alle ydelser.

Menu
Cookie- og privatlivspolitik