Blog

overreagerende sansesystemer? Hvad kan man gøre?

Temperament kan være et udtryk for overreagerede sansesystemer. Så måske er dit barn ikke bare “signalstærk” eller en hidsigprop?
Man kan også have overreagerende sansesystemer, selv om man ikke udviser stort temperament – man kan bla. være det alene af den grund, at man er født en del for tidligt.
Det kan vise sig som nedsmeltninger, afvisninger, tilbagetrækning, apati m.m og OGSÅ som mindsket lyst til at spise, kræsenhed m.m.

Overreagerende sansesystemer kan komme på baggrund af mange forskellige årsager.
Ergo- og fysioterapeuter arbejder traditionelt meget med sensoriske profiler, sensoriske diæter, børste metoden (wilbarger) m.m.

Men måske vi også skal kigge på sansesystemerne i forhold til traumatisering?!

SE terapi (somatic Experience) kan også behandle overreagerede sansesystemer – uden at kende årsagen, for det er kroppens “her og nu” reaktioner, der arbejdes med.

SE terapi kaldes på dansk for chok – traumeterapi, men det behøver ikke at være større uheld eller chok der ligger til grund. Det kan også være hverdags overbelastninger, der sætter sig i kroppen (som at være en colaflaske, der har været tabt – med voldsomt gang i boblerne indeni, men ingen kan se det udenpå – før man linder på skruelåget)
Reaktionerne hos personen der har overbelastede sansesystemer er ofte udadreagerende – men kan også være indadreagerende.

Hvis i er nysgerrige efter at vide mere, kan i f.eks. læse “traumer set med barnets øjne” af maggie kline og Peter levine.
En hjemmeside med gode forklaringer finder i her:  www.better-flow.dk.
Listen over SE terapeuter finder i her:  www.seforeningen.dk

PS. Jeg har lige meldt mig til første del af uddannelsen – efter at have været på to børnekurser med Maggie Kline.

Der er lukket for kommentarer.

Menu
Cookie- og privatlivspolitik