Blog

“…Hurtig og kompetent hjælp var guld værd for os…”

Vores søn Simon på 5 år fik et stykke knækbrød galt i halsen. Han fik heldigvis sunket det, men det udløste kort efter et spiseproblem og nogle meget frustrerende uger hjemme hos os. Simon var ikke sig selv, han tabte sig og alt gik op i mad, vi lokkede og forhandlede med alt fra is til fætter BR for at få noget mad i Simon. Han udtrykte, at han ikke turde spise.

Lægen var med på råd hele vejen og Simon var på hospitalet (som heldigvis nøjedes med røngten billede). Lægerne og vi var overbeviste om at det var psykisk og de hældede til indlæggelse på børneafdelingen, hvis Simon ikke begyndte at spise….vi begyndte at lede på nettet. En super god kollega gjorde det samme og fandt frem til Ulla, idet hun faldt over ”spiseproblemer hos raske børn”.

Vi skrev vores historie til Ulla og dagen efter lå der svar om at vi kunne ringe hende op. Vi talte med hende ½ time og da hun sagde ”Jeg har behandlet mange børn som Simon” og fortalte os 0, hvad vi skulle gøre her og nu…..vidste vi bare, at vi var havnet det helt rigtige sted. Da Ulla sagde ”Simon skal have blød mad, det han vil ha’ og der skal være frit valg på alle hylder” var vi klar på at gi’ ham det, for vi havde jo prøvet alt andet. Indrømmet :o) Vi tænkte ”så ta’r vi kampen væk fra det usunde mad bagefter”

Vi gik straks i gang med at følge Ullas råd og allerede dagen efter var der fremskridt og herfra går det bare støt og roligt fremad. En telefonsamtale, noget mail korrespondance og en skype time og vi var på rette spor. Fordi Ulla hurtigt var i stand til at give os nogle meget konkrete råd og værktøjer, som vi oplevede virkede med det samme.

Hun var god til at gøre det enkelt og brugbart og vende det umiddelbart forkerte (i vores bevidsthed og ikke mindst opdragelse) til det helt naturlige at gøre. Hendes efterfølgende forklaring over skype gav os en større forståelse og kobling til Simons sensitive træk.

Efter blot 2 måneder er Simon tilbage på sit fundament og tilbage til det mad, han plejer at spise – helt efter eget valg er knækbrød også valgt til igen. Kun 1 af de usunde madvarer han opdagede i forløbet er han ikke helt klar til at give slip på.

At Simon er en sensitiv dreng har vi vidst og taklet fint, siden han var 1 år.
Vi ved i dag, at Simons sensitivitet var årsagen til, at han reagerede på oplevelsen med et spiseproblem. Vi ved også at jo mere vi tog over, pressede, bestemte og fik ham undersøgt, jo mere trak han sig og meldte pas. Men det var til gengæld også hans sensitivitet og Ullas fantastiske, hurtige og kompetente hjælp, der gjorde at vi så hurtigt oplevede fremskridt.

Vi er meget taknemmelige for, at der findes så dedikerede og kompetente personer som Ulla og for at vi fandt frem til hende.

Louise & Per,
Kalundborg

 

Der er lukket for kommentarer.

Menu
Cookie- og privatlivspolitik