Blog

Forlængelse af tilmeldingsfrist samt indrapportering af UTH

Allerførst GODT NYTÅR til jer alle – jeg håber i er udhvilede og stressfri og klar til at bevæge jer ind det nye år

Vi har udvidet tilmeldingsfristen helt til d. 13.2. kl. 12. for symposiet, der afholdes i DGI byen i KBH d. 28.02.:

“Mouth-based problems leading to dental issues, speech difficulties, failure to thrive
and/or feeding and eating difficulties”

Link til symposium information og tilmelding: https://www.lebahn.dk/symposium-2018/

Det glæder os meget, at der er så bred interesse fra både primære og sekundære behandlere. (se diagrammet ->)

Vi har haft kontakt til både sundhedsstyrelsen og styrelsen for patient sikkerhed for at undersøge nærmere om tungebånd.
Det viser sig, at der (endnu) ikke er lavet en national retningslinjer for området. Der har været gjort forsøg inden for de senere år, men forsøget strandede desværre.
Det er derfor den enkelte region, der sætter standarden for området. Vi har forsøgt at grave videre for at finde de gældende retningslinjer og vejledninger, men det er ressourcekrævende og svært at finde frem til.
Den vejledning, jeg sidder med foran mig lige nu – fra Nordsjællands hospital – gælder udelukkende for børn indlagt på barselsgangen og ikke børn indlagt i pædiatrisk afdeling…  det bekymrer mig, for hvad nu hvis der viser sig at være overset et tungebånd på barselsgangen… kan det så ikke behandles i børneafdelingen?

Og hvad med de større børn, der stadig kæmper med følgerne af et stramt tungebånd? Hvem spotter dem? og er der mon en retningslinje for dem?
OG er den retningslinje, der findes GOD NOK?!?!? Hvor gammel er den evidens, der ligger bag retningslinjen??

Jeg har talt med rigtigt mange meget frustrerede forældre den seneste tid, som ikke føler sig hørt eller hjulpet i det danske sundhedsvæsen. De modige (og dem der har haft råd) er taget til udlandet for at få vurdering og hjælp. De beretter efterfølgende om markant bedring på mange trivselsparametre, herunder mere kompetent spisning, mindre kræsenhed, bedre søvn, færre brækreflekser/opkast, mindre gylp, færre refluksepisoder (eller ingen!). En del af børnene er helt ude af deres refluks medicin og de fleste af de andre har kunnet nøjes med mindre doser.

Styrelsen for patientsikkerhed har opfordret os til at anbefale forældre, der oplevet at deres børn er blevet afvist, underbehandlet eller fejlbehandlet, at indsende utilsigtet hændelse til ALLE de instanser, hvor der har været en utilsigtet hændelse. På den måde bliver det tydeligt, at der er problemer.
Hvis du har oplevet en utilsigtet hændelse og endnu ikke har indrapporteret den (eller dem), så kan du finde hjælp her:
Forælder:  https://stps.dk/da/borgere/rapporter-en-utilsigtet-haendelse/
Fagperson: https://stps.dk/da/sundhedsprofessionelle-og-myndigheder/rapporter-en-utilsigtet-haendelse/

Vi vil være glade for hjælp i forbindelse i forbindelse med at udbrede kendskabet til stramt tungebånd m.m – om du linker i dit netværk, printer folder ud og tager med til lægen, tandlægen, ØNH lægen, kiropraktoren, osteopaten, sundhedsplejersken eller ….

Hvis du har faglig interesse i området, vil vi opfordre til at deltage i dagen – du vil gå hjem med vigtig ny viden – og du vil kunne være med til at påvirke den fremtidige behandling i Danmark ved at deltage i debatten. Det er også muligt at få del i symposiet uden at deltage direkte. Det er nemlig muligt at købe adgang til “video on demand” versionen, der udgives ca. 1 uge efter symposiet.

Af hjertet tak, fordi du læste med helt hertil:-)

Der er lukket for kommentarer.

Menu
Cookie- og privatlivspolitik